Дан Петрович или един наистина добър SEO специалист

Интересен трик на SEO специалист от Австралия

Dejan SEO and Nikola Minkov

На 26.09.2014г. в хотел Hilton София, Дан Петрович или по-известен като Dejan SEO беше така добър да поговори с малка част от SEO специалистите в България !

Той сподели малка част от опитът, който има в бранша. Разказа за различни експерименти, които е правел с течение на времето и изводите от тях.

Днес искам да разкажа за един експеримент, които мисля, че е много практичен, но остава с една неизвестна! КОЙ ? Кой му даде номерата на сметките в PayPal. Искам да отворя една скоба и да кажа, че пиша за него с най-добри чувства и не искам, някой да остане с впечатление, че търся “под вола теле” или,че искам да обидя Дан Петрович. Напротив впечатлен съм от него и ми се иска да разкажа, колко проницателен е той!

Колко струва най-евтината реклама в интернет, дали Ad words, Facebook или някой качествен сайт с голям брой посещения. Всички знаем, че не е евтино и то изобщо!

Какво е измислил Дан!

Дан дарява на 10 000, предварително избрани потребители в PayPal, сумата от 0,01$, като общият му разход възлиза на 100$. Дан го прави от профил с името, забележете: Dejan SEO, като по този начин, нормалното действие, което ще предприемат потребителите е да проверят в google, чрез copy/paste, кой е този? Естествено, сами се сещате,че това е огромен трафик чрез органично търсене, което ще доведе до много добри резултати! Важното е, че потребителите ще търсят Dejan SEO, а не SEO Dejan! Важно е, че Дан ще изхарчи 100$ за 10 000 трафик и ще впечатли аудиторията си особено ако това е таргет група, както се предполага! Важното е, че google няма да разбере,че това си е чиста реклама, а ще помисли, че това си е органичен резултат! Единствената въпросителна, която ми остава е кой му е дал номерата на сметките или как ги е намерил?

Е, все пак за това се казва Дан Петрович !

 

2 thoughts on “Дан Петрович или един наистина добър SEO специалист”

  1. Уважавам труда и блога ти, но от елементарна култура трябваше да направиш малко research как се пише името му правилно. Няма да ти е приятно ако те линк-на отнякъде и те нарека Николаж, нали?

    1. Бях направил ресърч, грешката е техническа. Благодаря, за поправката, приемам я, а и вече е поправено!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *