Предлагаме Ви – Google паяци – най-новото поколение реклама!

Историята е подобна на предната ми, но има малки разлики….

scam alert seo zavinagi

Предлагаме Ви – Google паяци – най-новото поколение реклама!

Както обещах на всички колеги, главно от Google plus, да продължавам със споделянето на така наречените фирми, които не спират да звънят и да лъжат клиентите ни.

Историята е подобна на предната ми, но има малки разлики….

Преди време за пореден път звъннаха на мои клиент, за да му предлагат оптимизация за google, която измествала стандартната оптимизация. Клиентът ми звънна и ми даде телефонния номер, аз да се разправям….

Звъннах им, и разговорът беше следният:

Служителката към мен: “Здравейте обажда се Галева от онлайн България БГ, искаме да запознаете Вашият клиент с нашата нова платформа на реклама….”

Аз веднага превключих на идиот и им казах: “Здравейте, това е страхотно, разкажете ми подробно, за какво става на въпрос!”

Служителката към мен: “Понеже рекламата Ви е изтекла и ние сме загрижени за Вас, а и оптимизацията е нещо, което трябва да продължава постоянно, искаме да Ви напомним, че рекламата Ви свършва!!!” Клиентът ми никога не е правил реклама, никъде!

Аз към служителката: ” Само да уточним, кое свършва рекламата или оптимизацията, кое от двете предлагате?”

Служителката към мен: “Г-н Минков, ние сме най-голямата агенция за оптимизация и реклама в България, предлагаме оптимизация на неограничен брой ключови думи, като веднага до седмица получавате класиране в google на първа страница. Това е така наречената оптимизация на съдържанието.”

Аз към служителката: “Какво ще рече неограничен ключови думи, колко, какви и т.н.т.?”

Служителката към мен: ” Г-не колкото думи искате толкова.” Тук за мое огромно съжаление не си записах, техният пример, който беше от рода на: “Фирма за почистване на килими, дрехи, мокети, коли, намираща се в град Монтана на улица Вазов 33.” Проблемът беше, че нямаше как да запомня тази уникална глупост, в този момент, едвам сдържах смеха си.

Аз към служителката: “Г-жо Галева, видях наистина излиза, това е чудесно.” Тогава се показаха около 2 страници с резултати и те бяха първи!

Служителката към мен: ” Разбира се, че сме първи! Г-не искам да Ви разкажа и за най-новото поколение реклама АФРЕМ, която не е позната на нашия пазар и е най-ефективната реклама. Всеки ден във VBOX ние ще пускаме реклами на Вашата фирма, на лицето на VBOX.”

Аз към служителката: “Г-жо отварям VBOX, но не виждам никаква реклама от ВАС!”

Служителката към мен: ” Г-не, не Ви се показва защото не сте платили рекламата!”

Аз към служителката: “Г-жо други фирми не правят ли при Вас такива реклами, че да видим нещо подобно…” Тогава започнах да усещам служителката, много по-яростна и по-гневна…

Служителката към мен: “Не е толкова лесно, както си го мислите, всичко е свързано с google паяците! Те (паяците) са нещо непознато за Българския пазар и от тях се определя, кое виждаме и кое не!”

Аз към служителката: “Г-жо разкажете ми за google паяци, че ми изглежда много интересно!”

Служителката към мен: “Ние сме партньори с google и техните паяци, те гарантират от първо до трето място, за 7 дни максимално, след пускането на рекламата! Г-не цената на всички тези услуги: АФРЕМ за VBOX, google паяци, реклама в нашия сайт, AP Words (това е новата реклама на google, така поне ми каза на бързо, защото явно бях много омразен клиент вече) реклама, която забравих да Ви кажа, всичко това само за – 189 лв. без ДДС на година. Като се има в предвид, колко разходи имаме към google, това си е безплатно!”

Име на фирмата: online bulgaria bg

Име на служителката: Галева

Телефон: 0886 222 652

Обръщам се към всички SEO специалисти в България!

Може спокойно, да ги публикуваме, да им се смеем, но ефект няма да има!!!

Те си правят пари на гърба на хората!!!

Нека да правят пари, но уронват и омаловажават професията ни!!!

Трябва да сложим точка на това.

Съгласен съм да си плащам ако трябва, някакъв членски внос към синдикат, организация или каквато и да е структура, за да можем да гарантираме на клиентите си автентичността и прозрачността на професията ни!

Обръщам се към всички по именити колеги в бранша, да прочетат това и да помислят над въпроса!

Нека тази година на SEO конференцията, да се обсъдят, възможностите за решение на проблема!

 

3 thoughts on “Предлагаме Ви – Google паяци – най-новото поколение реклама!”

  1. Здравейте,

    Работя в семейна фирма и част от работата ми е да отговарям за рекламата ни. Добавям коментарът си, тъй като наистина е трудно да се филтрират всичките предлагащи онлайн реклами (обаждащи се по 3-4-ма на ден) компании. Моят вариант е да поискам писмено предложение за да не се налага да помня и обмислям всичко, което ми говорят на момента. След като получа писменото предложение по e-mail взимам решение. При кратки ровения в интернет пространството или консултиране с партньори съм намирала информация за всякакви измамни и подвеждащи рекламни предложения. Споделям Вашето мнение, че трябва да се намери решение на този проблем.

    1. Като искам да добавя, че има и такива наглеци, които след отказ от наша страна се пробват и се обаждат след месец-два да пробват отново, в случай, че съм забравила, че съм им отказала.

      1. Здравейте, радвам се че тази публикация може да Ви помогне при избора Ви на рекламна компания. За съжаление е много подвеждащо, като някой се обади и обещава невъзможни неща за кратки срокове на ниски цени. Надявам се за в бъдеще пазара да отсее тези компании, защото бизнеса в България един път е много стресиран и не отделя средства реклама, а и с тези шмекерии се стресира допълнително!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *