Свиленградчани – Аз подкрепям Манолов, а вие?

Нямах никакво намерение да се включвам в предизборни кампании, защото много глупости се изписаха и много грозни предложения получих.

Аз съм Никола Минков, на 28 години, роден в София, но живея в Свиленград от 2006 година с прекъсване от 2 години. Имам собствена фирма, която се занимава основно с SEO оптимизация, програмиране и Уеб Дизайн. Не пиша това писмо, за да се хваля, нито за да се оплаквам, а да кажа какво виждам и какво искам да видя в Свиленград!

Защо реших да напиша тази публикация?

 • Когато идват избори в Свиленград всички изведнъж стават родолюбци, всички изведнъж стават дейни и активни.
 • Не може 4 години да се подмазваш на един кмет, да искаш от него и да му се молиш, а като дойдат изборите да скачаш срещу него.
 • Ето затова е измислена думата “мишок”, защото мишока си е мишок завинаги!
 • Гледам ГЕРБ (не съм пристрастен към никоя партия) играят доста нечестно. Издигат кандидат за кмет, правят Facebook страница и слагат линк към общината, което е равно на това да кандидатствам за работа в Google и да си сложа предварително линк, че Google е мой!!! Написах им съобщение във Facebook и те са предприели мерки и са сменили линка, иначе трябваше да ги репортна и да ги махнат от Facebook! Еми другари и другарки от ГЕРБ, напишете ми поне едно благодаря, че не Ви репортнах без да Ви питам и да се окажете без Facebook точно преди изборите!
 • Куцо, кьораво и сакато скачат да плюят, ееее! Когато е видно, че града се развива къде сте тръгнали бе! Има една приказка, която Диего Марадона беше казал, на един журналист на пресконференция: “Аз в живота съм бил винаги или черен или бял, но никога сив“. Така да бъдем всички, а не да си кривим душата и да отричаме видното!
 • Относно Иван Андреев! Нямам нищо против този човек, но ако извадя всички коментари от форумите за него и не знам че е кандидат за кмет, ще остана с впечатлението, че се кандидатира за някой Покер Старс турнир!!! С какво е известен, мога да питам нета или хората, а там все едно и също ми казват. Най-интересно е, че от самата структура на ГЕРБ ми казват същото за него, което нали се сещате, че е малко странно!!! Как да си дам гласа за него!
 • Гледам, че изборния щаб на ГЕРБ има бая пара, ходи по селата черпи с кебапчета, кюфтета! Колко има да излъжеш един човек, който е на ръба, ама да не забравяме, че хората по селата изнемогват заради националната политика, а не заради местната!
 • Капак на всичко са интервюта в youtube и то масирани, против инж. Манолов, Велко (лицето) направи интервюта на целия град (около 15 000 видеа 😀 общо за 2 месеца) да ги пита, кой какво мисли за кмета!!! Еее, всеки трети въпрос е: “Ама каква Ви е оценката”, “Ама какво не харесвате”, “Ама не е ли по-добре ако беше направено не така, а иначе”!!!
 • Темата за педесетарката, няма да я развивам, защото не ми се ходи до прокуратурата, целия град го знаете!
 • Най-много ме ядосаха от …. (не казвам коя партия, за да не ходя до прокуратурата, ама предполагам не сте тъпи и се сещате) които ми предложиха да залея нета основно в Свиленград с мръсотии срещу инж. Манолов. Ало, тия при мен не минават. Няма да сложа никъде банер на никой, няма да напиша нещо, което не вярвам и няма да го кажа дори! Това беше в повече!

Ето за това реших да изразя обществено мнението си!

Аз подкрепям инж. Георги Манолов и вие трябва да го направите! Ако се чудите защо, ще ви отговоря?

 • До сега г-н Манолов никога не ми е помагал директно или индиректно за някакви лични облаги;
 • Имал съм допир с него в два разговора в които той направи възможното да съдейства за идеите ми. Факт е че не успя напълно, но аз не го упреквам, защото той е кмет и не може да огрее навсякъде;
 • Факт е, че това което е направил за тези близо 12 години, не може да се пренебрегне, няма смисъл да изброявам, но накратко: ремонт на детски градини, ремонт на училищата, канализация на целия град, газификация на целия град, асфалтиране на целия град (с малки изключения), озеленяване на града и цялостна промяна на инфраструктурата му, спортна зала, решение на проблема с коритото на река Марица, изграждането на помпена станция, изграждането на пречиствателна станция, минимален процент на безработица в града и още много други!!!

Това което давам като препоръка към инж. Манолов – това което искам да видя в Свиленград:

 • Заплатите в администрацията да се вдигнат – нямам роднина който работи там (за да не ме хейтите го казвам), просто наблюдението ми е такова;
 • Казината да се обвържат с някакъв местен данък, ако не е възможно да бъдат задължени да спонсорират някой спортен клуб, музей, библиотека или училище в града;
 • Да се усмихва на хората, като ги поздравява;

11 thoughts on “Свиленградчани – Аз подкрепям Манолов, а вие?”

 1. Браво бе Никола,мноооого смислена и поучителна статия.Шапка ти свалям,алелуя бейби.

 2. Здравей Никола,

  радвам се искрено на твоята гражданска позиция, която те е обладала на 28 години (при мен се случи на 38 :)). Споходи ме младежки порив, изразявайки се в две отворени писма до г-н/инж. Георги Манолов.

  Много е лесно, като минат изборите и да си кажем: “Знаех си, че така ще стане…!” и реших да ти отговоря, “предизборно”!
  Ще ти отговарям наред отгоре, надолу и се надявам да не пропусна нещо.

  Фактът, че двамата коментираме “великият”, предизборен дуел означава, че не сме безразлични за бъдещето на Свиленград. Това по себе си е патриотизъм! Патриотизъм не показен и само по време на избори, а делничен. Искам да отбележа, че по времето на управлението на г-н/инж. Манолов, Общината беше много адекватна с българското знаме: винаги чисти и здрави, по време на траур, свалени на половин маст, абе както трябва да си е!
  За твоя информация Полицейския участък в Свиленград, дори и знаме нямат! На сграда на Райония съд е винаги скъсано и мръсно! А, то знамето, да му се не види е символ на държавността, ама кой да се сети!? 🙂

  ГЕРБ, няма да ги коментираме! Изразено лидерска партия, която ще свърши, като НДСВ! Личното ми мнение, че ще се разпадне в момента в, който Бойко Борисов се измъкне, като Иван Костов от политиката, разбира се, ако има неговия късмет!

  Аз, също съм се ръкувал два пъти с него и не знам, що за човек е Георги Манолов. За разлика от теб, на мен ми е помагал “задочно”!

  Стигнах до 12 години управление!
  За, тези 12 години инж.Георги Манолов е натрупал огромен, невероятен управленски опит! Този опит е достижим за малцина ръководители, като него в държавата. Проблема е, че този опит отива “на вятъра”, ако не видим карерното израстване на инж.Манолов.
  Да погледнем Бойко Борисов! Изкара един или два мандата, като кмет на София и стана министър- прецедател! Следващия пример идва от съседна Турция“: Реджеп Тайип Ердоган, след 10 години кмет на Истанбул, министър-прецедател! Съседна Румъния, бившият кмет на Сибиу, превърнал Сибиу в индустриална зона на леката промишленост, след 10 години кметуване стана президент -Клаус Йоханес (етнически румънец!!!).
  А, инж.Манолов все още има усещането, че има още какво даде на Свиленград!
  Ако, това се случи, за 25 години в България, това ще е първия случай, когато политик (инж.Манолов е политик, било и независим кандидат) ще да е дал нещо от себе си!
  Попаднах на едно интервю на Благо Солов, кандидат кмет на Пазарджик. Завидна биография! Човека е собственик на магазините за мебели“Явор“. Дарявал през последните 20 години колосални суми, лични средства за опазването на българския дух и култура. Човек с работещ бизнес, който го заменя за кметския пост, а в нашия случай, имам усещането, че се борим за кметския стол за да ни работи бизнеса!
  Това са малките неща, които правят голямата разликата!

  Не можем да отречем направеното и не искам, няма да честно!
  Но няма, наистина няма един нормално монтиран син хидрант по улиците. Всичките криви, на различни дълбочини, като пътните знаци. Единия знак 1.50, другия 2,50 м. кой в средата на тротоара, кой в края – пълен хаос! За осветлението, там ВСИЧКО е под всякаква критика!
  Иначе се прави, ама как се получава, няма значение!
  Важно е, че сме усвоили около 105 МИЛИОНА ЛЕВА и сме създали, САМО около 180 трайно, заети работни места!!! Има – няма около 600 000 лв. за работно място, което е абсолютен лукс!

  Скритата безработица е голяма в града и не е работа на кмета да създава работни места!
  Той трябва да създава условия за местен бизнес! Това включва откриване на специализирани паралелки в областите, където бизнеса или бъдещия бизнес търси кадри!
  Темата за кадрите е безгранична, давай да не я подхващаме!

  Само за твоя информация, хазарта не е бизнес!
  От януари 2015 год. Държавата Австрия отнема лиценза за хазарт на най-големия производител на “едноръки бандити“-Новоматик.
  С мотива, че това не хазарт! Всичко може да бъде програмирано и успеха на играча не зависят от неговите умения и способностти. За капак, тези едноръки бандити и тем подобни водили до пристрастяване с тежки социални последствия … и т.н.!
  Мисълта ми беше, че щом се е случило в западната част на Европа, някой ден ще ни се “случи“ и на нас! 🙂

  В заключение, ако бъде преизбран инж.Георги Манолов, ще изберем по-малкото зло!
  Надежда за промяна, всякаква забравете, дори ще стане и по-лошо!

  Ако, в Общинския съвет, ГЕРБ има мнозинство, а кмет бъде инж.Манолов, неговата работа ще бъде БОЙКОтирана! Това означава, че заради добруването на Свиленград (ГЕРБ ще спрат финансирането на проектите, вижте за аналогична справка Сливен/кмет Лечков), инжинер Георги Манолов ще бъде принуден да си подаде оставката или ще почнат да го разнасят по националните медии, като кмета на Хасково – г-н.Иванов!

  След изборите, ако ГЕРБ продължат да работят с него, както до сега, то прогнозата за партия “еднодневка“ ще се изпълни по-бързо от предвиденото!

  Заплатите в общинския и държавен сектор трябва да се вдигнат, дори трябва да се създадат “изкуствени“ работни места, защото хората ще продължат да бягат от Свиленград!

  Ако, трябва в личен план, като теб да му кажа нещо, би било, че този четвърти мандат му беше напълно излишен. Доказа себе си, като професионалист и добър ръководител!
  Разбрах, че и в личен план са се случили хубави неща в семейството му, а всичко останало е суета!

  Ако спечели, язък за спомена за добрия кмет!

  С уважение:
  Костадин Стефанов

  1. Г-н Стефанов, пропускате няколко много важни факта, които обезсмислят теорията ви като цяло:

   1. Бизнеса на човека, който споменаваш, си му върви вече 16 години, а той е кмет от доста по-скоро.

   2. ГЕРБ не е Господ БОГ! Има ли пари, ще има пари за всички. Няма ли пари, няма да има не само за Свиленград. В Свиленград има пари не благодарение на ГЕРБ, а благодарение на опитните ЕКИПИ, които работят в полза на града.

   Така написана, вашата статия става част от популистката и черна кампания, която водят Георги Еленков и Иван Андреев.

   Поздрави,
   Стефан Даскалов

 3. Браво Никола. Напълно подкрепям думитет ти. Аз пък съм от Свиленград, но живея в София от 10 години. Подкрепях Георги Манолов за първия му мандат и ако ме покани (макар, че няма нужда) въпреки, че съм в София пак бих го подкрепил. Това което направи и прави той за града всички (дори и тези които са срещу него) го виждаме. Не искам да говоря за партии макар, че съм партийно ангажиран защото тук сатава въпрос за МАЖОРИТАРЕН вот и това трява да е ясно на всички хора когато отидат да гласуват. Радвам се, че в Свиленград още има млади и мислещи хора. Успех в бизнеса защото на България й трябват хора които успяват на пазара, а не блягодарение на нещо или на някой.

 4. Тоя е на власт 12 години и се лакоми за още един мандат, е подарил на жена си Елена Манолова язовир, заедно с прилежащата му язовирна стена, Оказва се, че през 2005та тогавашният градоначалник Георги Манолов е извършил редица престъпления с цел покупкпродажба на язовира в село Генералово. Манолов е прекрачил границата не на един, а на цели 4 закона, само и само да увеличи семейната хазна с няколко милиона. Потъпкани са били Закона за общинската собственост, Закона за местното самоуправление и местна администрация, Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и Закона за водите.Става въпрос за решение № 395 / 14.06.2005 год. на ОбС – Свиленград, свързано с продажбата на недвижим имот общинска собственост, а именно ЯЗОВИР с площ от 33,939 дка в землището на село Генералово, общ. Свиленград. В решението е записано, че се продава посочения язовир с цел отчуждаване му за изграждане на автомагистрала „Марица”. И другото, което е записано е, че язовирът следва да се продаде на точно конкретна фирма, а именно „ Пътни строежи – Пълдин” АД – град Пловдив. В посоченото решение на Общински съвет – Свиленград е записано, че продажбата следва да се извърши на цена изготвена от лицензиран оценител и одобрена след това от Общинския съвет. Както сами се досещате това никога не се е случило. Следващият документ показва Договор за покупко-продажба на имот общинска собственост от 08.08.2005 година,в който е записано, че Община Свиленград продава на „Пътни строежи – Пълдин” АД посочения във въпросното решение на общинския съвет язовир, НО и ЯЗОВИРНА СТЕНА, с площ от 6,446 дка, за която язовирна стена общинският съвет НЕ Е ВЗЕМАЛ РЕШЕНИЕ ЗА ПРОДАЖБА. Отделно сумата, за която се продават тези два имота е общо в нищожния размер от 33 358 лева, като тя НЕ Е ОДОБРЕНА от общински съвет Свиленград. В този Договор за покупко–продажба като продавач е подписан самолично г-н Георги Манолов, а за купувач – „Пътни стоежи – Пълдин” АД се е подписал упълномощеното лице – Георги Кънчев Попов, представляващ изпълнителния директор на дружеството – Юлиян Седефов Инджов. Чpeз cвoeтo пocтaвeнo лицe – Инджoв, Д?C e oгpaбилa милиapди oт БЪЛГAPИЯ, чpeз мaнипyлиpaни eвpo тъpгoвe и нaглaceни oбщecтвeни пopъч?и, пo вpeмe нa yпpaвлeниятa нa Д?C. Фиpмaтa нa Юлиян Инджoв пo вpeмe нa тpoйнaтa ?oaлиция „Иca 2000? ce пpoчy cъc cтpoитeлнитe cи дoгoвopи зa дeceт?и милиoни лeвoвe. ?oвeчeтo oт тяx ca c?лючeни c oбщини или миниcтepcтвa, yпpaвлявaни oт Д?C. Зa чacт oт oбpъчитe нa Д?C ce coчи и дpyгa oт фиpмитe нa Юлиaн Инджoв – ИCA OOД. Taм тoй e cъдpyжни? cъc cтpoитeля и cъcoбcтвeни? нa бoянc?итe capaи нa Дoгaн Pyмeн Aceнoв. Фиpмaтa нa Aceнoв и нa бизнec пapтньopa мy oт “Иca” OOД Юлиян Инджoв, ?oйтo пъ? e coбcтвeни? нa “Иca-2000”, ca пoлyчили oбe?ти нa cтoйнocт 11,503 млн. лeвa, oт?a?тo oбщинa Дeвин ce yпpaвлявa oт Д?C. Oбщaтa cyмa пo вcич?и пopъч?и нa Дeвин възлизa нa 18,647 млн. лв. ?o вpeмe нa тpoйнaтa ?oaлиция „Иca-2000? e пeчeлилa пopъч?и и нa oбщинитe Дeвин, Xиcap, Cмoлян, нa oблacтнитe пътни в ?лoвдив и Cмoлян зa cтoтици милиoни. C дoгoвopи зa o?oлo 200 млн. лв., e ?oмпaниятa „Иca-2000?. Haй-coлидният e пo ИC?A – зa 36 млн. eвpo. Ha 4 мapт тaзи гoдинa „Иca-2000? cъздaвa „Koнcopциyм Kyбpaтoвo“, c ?oйтo пeчeли пopъч?aтa нa e?oминиcтepcтвoтo зa peмoнт и внeдpявaнe нa aзoт и фocфop в eднoимeннaтa пpeчиcтвaтeлнa cтaнция в Coфия. Дoгoвopът e c?лючeн 5 дни cлeд cъздaвaнeтo нa ?oнcopциyмa – нa 9 мapт. Cpo?ът зa пoдaвaнe нa oфepти e дaлeч пpeди двeтe ?oмпaнии дa ce oбeдинят – нa 22 дe?eмвpи 2008 г. Cпopeд инфopмaциятa, пoдaдeнa в peгиcтъpa, oфepтaтa e билa eдинcтвeнa.“„Haд 1,5 млн. лв. нa ?илoмeтъp e взeлa фиpмa, cвъpзaнa c т.нap. capaи нa Axмeд Дoгaн, зa ceлc?и път, cтaвa яcнo oт peгиcтъpa нa oбщecтвeнитe пopъч?и. Cпopeд инфopмaциятa тaм ?oмпaнии o?oлo Д?C имeниeтo в coфийc?ия ?вapтaл Бoянa пpeз пocлeднитe 4 г. ca cпeчeлили дoгoвopи зa o?oлo 130 млн. лвНо схемата не приключва дотук. Оказва се, че освен скъп пръстен, Манолов е добавил и безценен диамант към подаръка на любимата си. Третият документ, който получихме, е Нотариален акт № 108 / 2007 година съставен от Нотариус Митко Митев от град Свиленград. В този нотариален акт е записано, че на 18.07.2007 година „Пътни строежи – Пълдин” АД продава на „Юлена” ООД – град Свиленград язовира в село Генералово, забележете, заедно с язовирната стена. И ето тук идва разковничето на цялата схема: Г-жа Елена Манолова, съпруга на Георги Манолов, е съдружник с 50% от капитала на фирма „Юлена” ООД – град Свиленград и управител на същата фирма, заедно с Юлиян Седефов Инджов. Името произлиза от Юлиян и Елена – Юлена. Накратко Георги Манолов продава язовира на собствената си съпруга на нищожна цена – подарък, който вероятно е заслужила за дългите си години подкрепа и ръководене на бизнеса му с бетон, който не е чудно, че особено се засили, след като семейство Манолови започнаха да царуват в Свиленград.

  Обикновените граждани на Свиленград вероятно не знаят, но съгласно Закона за водите Общината НЯМА ПРАВО ДА ПРОДАВА язовирни стени, защото те са водни съоръжения по смисъла на закона и са публична общинска собственост по смисъла на Закона за общинската собственост и не подлежат на продажба или отдаване под наем. Интересното тук е, че в нотариалния акт Юлиян Седефов Инджов е описан и подписан и като продавач, и като купувач. Като купувач още е подписана и г-жа Елена Стоянова Манолова. Или казано по друг начин: и вълкът сит, и агнето цяло.

  Потъпкването на закона обаче не приключва дотук. Описанието на язовира в договора за покупко-продажба от 08.08.2005 год. /с площ от 33,939 дка. и с ОКЕ 000050/ се разминава с площта и номера на имота посочени в Нотариален акт № 108 /2007 година / с площ от 33,891 дка, ПИ 000057/, защото за магистрала “Марица” са отчуждени само 48 кв.м., след което отчуждаване имота има вече нова площ и нов номер.

  Същата е ситуацията и с язовирната стена. В договора за покупко-продажба от 08.08.2005 год. е записана площ от 6,446 дка за имота с номер 000049, а в нотариалния акт № 108 /2007 година е записана площ от 6,441 дка и имот с номер 000060, защото за магистрала са отчуждени само 5 кв.м. Останалата част от имота, останала в собственост на „Пътни строежи – Пълдин” АД и продадена на „Юлена” ООД след отчуждителните процедури, е 6,441 дка. В договора за покупко-продажба имота е описан като „язовирна стена”, а в нотариалния акт е вече описан като „друга изкуствена водна площ”.

  От всичко изписано и показано дотук, кандидат кмета за 4-ти пореден мандат очевидно и безскрупулно е погазил не само законите на Република България, но е потъпкал интересните на община Свиленград и нейните жители. Продал е общинска собственост без обявен търг или конкурс на точно определена фирма. Продал е водно съоръжение, което няма право да продава и най–важното – лично се е облагодетелствал чрез фирма „Юлена” ООД, в която съпругата му е съдружник, като е придобил имот, който към момента граничи и се опира в магистрала „Марица” и чиято продажната цена вече е многократно завишена предвид близостта си с магистралата.

  Ето, че “любимият” ни кмет, който не спира да се хвали с постиженията си, сякаш сам с двете си ръце ги е извършил и с пари от собствения си джоб, през 12-те години на своето управление неизменно е бил воден единствено и само от собствените си интереси и жажда за лично облагодетелстване и забогатяване. Цялата схема с препродаване и промяна на имена и статут на защитени по смисъла на закона имоти идва да покаже, че този човек е готов на всичко, за да получи това, което иска и пред нищо няма да се спре, независимо колко щети и вреди биха нанесли неговите действия. Язовирът е имот за милиони, който ако се стопанисваше от общината, щеше да привлече инвеститори, да допринесе за огромни приходи и да разкрие редица работни места. Вместо това алчността на свиленградкия кмет превръща язовира в най-обикновен подарък за съпругата му. На свиленградчани им остава единствено да се надяват, че в най-скоро време тези и други престъпления на Манолови ще бъдат разобличени и наказани, защото Комисията за борба с корупцията в парламента вече е получила необходимите сигнали.

  В Договор за покупко – продажба на имот общинска собственост от 08.08.2005 година , като продавач е подписан г-н Георги Манолов , в качеството му на кмет на Община Свиленград , а за купувача „ Пътни стоежи – Пълдин” АД се е подписал упълномощеното лице – Георги Кънчев Попов , представляващ изпълнителния директор на дружеството – Юлиян Седефов Инджов.

  В последствие на 18.07.2007 година пред Нотариус в град Свиленград „ Пътни строежи – Пълдин” АД ПРОДАВА СЪЩИТЕ ТЕЗИ ИМОТИ на „Юлена” ООД – град Свиленград. Обръщам внимание на следното : Юлиян Седефов Инджов в нотариалния акт е описан и подписан , и като продавач , и като купувач. Като купувач още е подписана и г-жа Елена Стоянова Манолова – съпруга на кмета на Община Свиленград – Георги Манолов.

  Г-жа Елена Манолова е съдружник с 50 % от капитала на фирма „Юлена” ООД – град Свиленград и управител на същата фирма , заедно с Юлиян Седефов Инджов.

  Описанието на язовира в договора за покупко-продажба от 08.08.2005 год. / с площ от 33,939 дка. и с ОКЕ 000050/ се разминава с площта и номера на имота посочени в Нотариален акт № 108 /2007 година / с площ от 33,891 дка, ПИ 000057/ , защото за магистрала са отчуждени само 48 кв.м. , след което отчуждаване имота има вече нова площ и нов номер. Останалата част от имота останала в собственост на „Пътни строежи – Плъдин” АД и продадена на „Юлена” ООД след отчуждителните процедури е 33,891 дка.

  Същата е ситуацията и с язоврината стена . В договора за покупко-продажба от 08.08.2005 год. е записана площ от 6,446 дка за имота с номер за същия 000049 , а в нотариалния акт № 108 /2007 година е записана площ от 6,441 дка и имот с номер 000060 , защото за магистрала са отчуждени само 5 кв.м. Останалата част от имота останала в собственост на „Пътни строежи – Пълдин” АД и продадена на „Юлена” ООД след отчуждителните процедури е 6,441 дка. В договора за покупко-продажба имота е описан като „язовирна стена” , а в нотариалния акт е описан като „друга изкуствена водна площ” , защото след отчуждителните процедури се стигнало да разрушаване на язовирната стена .

  Видно е от така описаните факти , подкрепени и от документи е , че кметът на Община Свиленград – Георги Манолов е погазил посочените по-горе закони . Не се е съобразил с решенията на Общински съвет Свиленград и не е изпълнил същите във вида , в който са му били възложени. Продал е общинска собственост без обявен търг или конкурс на точно определена фирма. Продал е водно съоръжение , което няма право да продава и най – важното лично се е облагодетелствал , чрез фирма „Юлена” ООД , в която съпругата му е съдружник , като е придобил имот , който към момента граничи и се опира в маристрала „Марица” , който е с променен начин на трайно ползване и на който продажната цена е завишена предвид близостта си с магистралата хилядократно .

 5. Даниела съм, знаеш коя, ей момче, това не е твоя работа, пускаш готов материал, писан от другиго, поне пиши автора. Как нямаш общо с кмета, имаме документи, ще покажем истинските договори сключени от теб с фирми до кмета. Не прави хората на глупави

  1. Не знам коя Даниела сте, но ако напишете фамилията си както аз направих под този пост ще разбера (мога само да предполагам)! Може и да съм допускал правописни грешки и го правя може би и сега, но морални не допускам, за разлика от други 😉 Правопис се учи, но морал не! Искам да ми покажете един такъв договор, който съм сключил директно с кмета на града, защото ще ми е интересно от къде ще намерите нещо несъществуващо. Имам договор за изграждането на сайт на “Дейност Спорт и Туризъм” от 2014г., който лично Даниела Георгиева (тогавашния директор на Дейност Спорт и Туризъм) ме потърси да направя сайт на тази структура на Общината, аз не съм търсил никога, никого! Нали знаете, че така с измислени компромати показвате слабостта си преди изборите. На избори трябва да се играе честно, а не с измислици, лъжи и манипулации. Точно с този коментар правите положението си много по-трагично. Човек е хубаво да мисли преди да изкаже нещо, а при Вас не се получава.

 6. Г-н Даскалов,

  не пропускам никакъв важен факт!

  1. Фактът е ЯВЕН конфликт на интереси! За нашите географски ширини е, като “подразбиращо се от самосебе си!“.

  2.Нямам и съм нямал положително отношение към партия ГЕРБ, защото си спомням времето в, което нейната “емблема“ мяташе крачоли из Свиленград с Иво Карамански!
  Бяха много романтични времена за България, толкова романтични, че сянката ѝ още тегне над страната!

  3.Не познавам г-н.Еленков, а Иван Андреев мисля, че не съм го и виждал!

  Явно не сте разбрали смисъла на това, което съм се опитал да кажа, а именно:

  Инж.Георги Манолов има голям управленски опит, но ОГРОМЕН дефицит на почтенност!
  Модела “Манолов“ не бива да бъде модел на подражание!
  Този модел е следствие от слабостта на държавата (по същество, като институция)!
  Преходът роди мутрите, след тях се наредиха кредитните милионери, а след това дойдоха “успешните“ кметове.

  Най-важното, защо мисля, че ИНЖ.Манолов не може да ми бъде кмет е, че го е облял един конформизъм, който няма равен. За да не бъда голословен, ще Ви дам примера с протестите в Свиленград срещу ЕВН.
  Вие да видях те на, този протест, КМЕТА Манолов да излезе и да каза:
  “Вижте, в личен план съм доволен от ЕВН, но след, като сте излези 2 000 човека на протест срещу един монополист, то аз, като КМЕТ ще покажа своята СОЛИДАРНОСТ към Вас и ще поведа протестта!“

  Вие, да видяхте, такова поведение от КМЕТА или “неговата“ администрация?

  Аз не искам да ме управлява човек, който го е страх да не си развали “рахатлъка“ с управляващите!

  Искам човек за КМЕТ, който да е достоен и смел! Който да бъде пример за подражание на всички нас!

  Май, много искам!? 🙂

  P.S Тези другите, двама кандидати не ги познавам! А и да ги познавах, докато не му се даде на човек власт, как да кажеш, какъв е!?

  1. Аз не виждам по-добра алтернатива на Манолов. Вие искате да отречете всичко хубаво, което е направено за града и за съгражданите ни в последните 12 години. Явно наистина не сте се прибирали от Австрия с години…

 7. Някой сподели това на някаква стена във фейсбук, разгледах обстойно всичко. Набиват се няколко неща, които са меко казано странни. Първо, ако това не е предизборен ход на някой, тогава е спонтанна реакция на автора, това дотук е добре. Има логика някой да е срещу някой, но Минков, защо не потърсихте мнение на ГЕРБ, кой ви е предлагал пари срещу тролене, назовете име, защото и аз мога да кажа на моите приятели нещо от този род, на вас не ви пука от тях, тръгвате на нож, те са ужасните, ти си с добрите, елементарно и реакция за някой осмокласник, искате да изпъкнете на фона, дотук също добре, добър ход, играете доброто момче, а останалите са лошите, дават се примери с въпроси на някой във видеоканал, няма лоши въпроси, това е първи урок в университета, налага се мнението че ГЕРБ са група за натиск, питайте хората им, потърсете ги, потърсете всички страни по изборите. Видно е при вас явно няма партийни публикации, няма, защо не отправихте оферти, ако сте толкова добър и четен, има си партии, отивате и питате. Споменавате прокуратурата, защо само я споменавате, сложете в материала си и случки от последните дни, някой пример от Варна, Бургас, Пловдив и др.Направете съпоставка, да е пълен и изчерпателен този ваш или не ваш материал. За мен от това ваше мнение струят две неща, първото е че сте обиден на някои партии, че не ви забелязва, а второто че някой ви пречи да си реализирате идеите за казуса с изборите в града. Сто процента съм убеден, че не трябва да изпитвате злоба към някого, доколкото разбирам се стремите да станете водач на честните, но проличава безпомощност. Не ме корете за това, материала можеше да бъде по-различен и обстоен, вие по-честен с хората. Добър ход на вас или някой около вас.

  Георги Благоев, студент, 32 години blagogeo@mail.bg

 8. Г-н Стефанов,
  по-добра алтернатива, НЯМА! Той, просто е по-малкото “ЗЛО“!
  Никой не отрича направеното, а коментираме “цена/качество“ на свършеното.
  Цените по програмите – европейски, качеството на изпълнение – родно!

  Всички приемаме конфликта на интереси за даденост, за нещо естествено и под мотото „…поне се прави нещо, к’во не му харесваш…“, дружно сме се хванали на хорото и се тресем в транс!
  Ако, някой зададе уместен/неуместен въпрос, веднага му се лепва етикета „недоброжелтел“, „човек на еди кой си“.. и т.н.

  Жалкото на парите по европейските програми е, че ако не се усвоят се губят!
  Веднъж усвоени, втрори път за едно и също нещо не се дават! (Изключение е, може би, велоалеята до с.Мезек, където първо се наля, здраво с бетон – по правило, а после да прикрием сакатлъка я асфалтирахме! 🙂 )

  В, този контекст, качеството на изпълнение на проектите е с първостепенно значение, защото няма да се повторят! ( с каквото се венчае булката, това е!)

  За ваше разочарование, бях на протеста срещу ЕВН, което подсказва, че се прибирам често от Австрия. Избрал съм съзнателно семейството ми да живее в Свиленград, децата ми ходят в Свиленград на училище …., а аз ходя на „гурбет“!(в днешна Европа е, така! Много от нас са мобилни!)

  P.S. Одата Ви за Свиленград, много ми хареса! Комплимент!

  С уважение:
  Коста Стефанов

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *