Необикновеният хотел в Банско

Eдна петзвездна почивка в Банско, която завиши критериите ми за хотел и обслужване и ме направи Lucky.

Цялата компания
Цялата компания

Къде?

През уикенда посетих Апартхотел Лъки Банско заедно със съпругата ми, двете ни деца и кумовете ни Антония, Боби и дъщеря им Грейс. Искам да разкажа за този необикновен хотел в Банско, който ме накара да променя възприятието си за качество и удобство. Ще спомена само, че като футболист сигурно съм обиколил над 200 хотела в България и поне 20-тина в чужбина, ще разберете защо споменавам този факт.

Първо впечатление

Когато пристигнахме валеше много ситен дъжд и още доближавайки хотела, се появи пиколо, което ме насочи къде да паркирам. Това беше и първото Lucky в мен, защото обикновено това е един досаден детайл за всеки шофьор. Пиколото отзивчиво дойде с една количка за багаж и ми предложи помощта си, като аз съответно се възползвах.

Регистрация

След като багажа ми беше натоварен, ние се насочихме към рецепцията, като там много деликатно без да се натрапват ми поискаха личната карта и ме поздравиха с добре дошъл. След като минахме през стандартаната регистрация за около 2 минути се насохме към апартаментите.

Лъки Банско рецепция
Лъки Банско рецепция

Настаняване

Настанихме се в Апартамент Екзекютив  и още с влизането ме обгърна едно чувство за уют, топлина и позитивна енергия. На леглото на голямата ми дъщеря имаше подарък за нея, но не от тези, с които обикновено се отбива номера, а от тези хубавите играчки. Още тогава Валантин беше спечелена, защото тя не спря да се усмихва до напускането на хотела след два дни. Този положителен момент е много ценен за един родител, защото по-голямо щастие от това децата му да са щастливи няма, а в случая някой е помислил за теб и е направил тази усмивка възможна с един много дребен, но и специален жест.

Още като разгледахме апартамента с жена си спогледахме и си казахме, това е лукс, но лукс с много вкус, а не стандартния кич в петзвездните хотели. И така едва 1 час от пристигането ни в Банско, ние бяхме вече щастливи и заредени, все едно сме на почивка от няколко дни.

Малката Никол с майка си в солна стя в СПА центъра на апарт хотел Лъки Банско
Малката Никол с майка си в солна стая в СПА центъра на Апарт хотел Лъки Банско

СПА

Оправихме се набързо и слязохме в СПА центъра, за да могат децата да плуват, а и мъжката част от компанията бяхме поели тази толкова “неприятна” задача да се забавляваме с тях  в СПА центъра. Не знам, но каквото и да напиша ще бледнее пред това, което изживяхме в този СПА център в апартхотел Лъки Банско. Както се казва, това трябва да се изживее, защото и да ви обяснявам за водата и естественото ѝ пречистване с морска сол, или за джакузито, детския басейн, сауните, ледената стая и масажите вие няма да усетите магията напълно. Все пак искам да обърна специално внимание на солната стая (стая за релакс), в която малката ми дъщеря, която е на 5 месеца влизайки, заспиваше моментално, а повярвайте ми, това не се случва просто ей така (има си процедури, но всеки родител ще ме разбере).

Мъчим се на СПА с кума в Апартхотел Лъки Банско
Мъчим се на СПА с кума в Апартхотел Лъки Банско

Ресторанти

Ресторант Ле Бистро
Сутрешното лате го препоръчвам на всеки, както и богатите блог маси на закуска, но ако трябва да засегнем темата храна, то тогава хапнете нещо преди да прочетете следващите редове. Още първия ден на обяд посетихме ресторант Ле Бистро, който предлага толкова много изкушения, че ако си на диета, и макар и със силна воля, ще се предадеш.

Ресторант Фондю
Не знам дали има ресторанти в България, предлагащи Фондю или още повече ресторант в Банско, който да го предлага, но в Апартхотел Лъки Банско има такъв. Точно поради тази причина, следващите снимки и емоцията по изображенията ни са достатъчни, за да опишат този разкош или черешката на тортата. Това да си направиш сам салатата, или да опиташ автентично алпийско Фондю от сирена или от месо Блек Ангъс е равно на много черешки с още повече торти. Шоколадовото Фондю пък беше нещо като мини празник за децата, които не спират да разказват за него и да питат, кога ще ядем пак Фондю.

Ресторант Леонардо

Италиански ресторант в Банско – о, да възможно е. Не само, че е възможно, но е и толкова вкусно, че разглеждайки следващите снимки ще почувствате едно неприятно чувство, че още не сте били там. Атмосферата, обслужването и в трите ресторанта е толкова на ниво, че човек в един момент се пита, чакай да потърся забележка ей така, за да не изглежда всичко толкова нетипично добро за България. Е, не намерих! Знаете ме, че обикновено намирам винаги по нещо, но уви…

Оценка

Кой съм аз, за да давам оценка, като на рецепцията има куп награди, от която последната им награда за най-добър планински хотел на 2017 година.  Все пак ще спра с похвалите, но ще опиша няколко вторични труса след екскурзията. Децата ни питат, кога ще отидем пак на този хотел, или “Тате искам да живеем в този хотел”. Това мисля, че ви е достатъчно, защото децата са най-истинските, честни, емоционални и безпристрастни хора на света!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *